Μύκητες του δέρματος στα πόδια, τα νύχια. Φωτογραφία για θεραπεία όπως στο σπίτι

Ένας μύκητας ή μυκητίαση του δέρματος των ποδιών συνοδεύεται από μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα, επομένως η ασθένεια πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Για θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο αντιμυκητιακά φάρμακα όσο και οικιακές θεραπείες από το οπλοστάσιο της παραδοσιακής ιατρικής. Το μειονέκτημα της θεραπείας στο σπίτι είναι η χαμηλή αποτελεσματικότητα έναντι μιας σοβαρής μορφής μυκητίασης.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η θεραπεία του μύκητα, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Μέσα που έχουν αποδειχθεί

Η παραδοσιακή ιατρική γνωρίζει πολλές αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας του μύκητα. Ωστόσο, τα αντιμυκητιακά φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή είναι πιο αποτελεσματικά σε περιπτώσεις εκτεταμένων βλαβών στην επιδερμίδα. Προκειμένου οι λαϊκές θεραπείες να δώσουν ένα αποτέλεσμα, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει όταν εντοπιστούν τα πρώτα συμπτώματα ενός μύκητα στα πόδια.

Οι ακόλουθες θεραπείες θα βοηθήσουν στη θεραπεία του ποδιού του αθλητή στο σπίτι:

 • διάλυμα ιωδίου;
 • διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου;
 • νωπή ή αποξηραμένη φελαντίνη.
 • Μηλόξυδο;
 • μαγειρική σόδα.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, να είστε προετοιμασμένοι για αυξημένη ξηρότητα δέρματος και ξεφλούδισμα. Η αποτελεσματικότητα της εναλλακτικής θεραπείας βασίζεται ακριβώς στην ικανότητα των συστατικών να στεγνώνουν την επιδερμίδα, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της παθογόνου μικροχλωρίδας.

Ιώδιο κατά του μύκητα των νυχιών

Η χρήση διαλύματος ιωδίου συμβάλλει στην αντισηπτική περιποίηση του δέρματος. Επιπλέον, τα συστατικά του παράγοντα δρουν στις πρωτεϊνικές ενώσεις της παθογόνου μικροχλωρίδας, σταματώντας την ανάπτυξη μυκητιακής λοίμωξης. Το ιώδιο χρησιμοποιείται με δύο τρόπους.

 1. Διαλύστε 3 μεγάλες κουταλιές διάλυμα ιωδίου σε 5 λίτρα χλιαρό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας σε ένα μπάνιο για 20 λεπτά. Στεγνώστε καλά τα πόδια σας μετά τη διαδικασία. Συνιστάται η επανάληψη της διαδικασίας κάθε δεύτερη μέρα.
 2. Αναμείξτε ιώδιο και αλκοόλ σε ίσες αναλογίες. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το προϊόν στο δέρμα με ένα βαμβάκι πριν τον ύπνο. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται καθημερινά για 5-10 ημέρες ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Με ατομική δυσανεξία και ασθένειες του θυρεοειδούς αδένα, η θεραπεία με ιώδιο αντενδείκνυται. Το εργαλείο μπορεί να στεγνώσει σοβαρά το δέρμα και εάν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εγκαυμάτων.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται ως καθημερινές κομπρέσες. Ένα διάλυμα τριών τοις εκατό του φαρμάκου θα πρέπει να εφαρμόζεται γενναιόδωρα σε μια κομπρέσα γάζας και στη συνέχεια να εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για 20 λεπτά.

Η διαδικασία πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.

Το προϊόν αποτρέπει την εξάπλωση λοιμώξεων, συντομεύει τον κύκλο ζωής της παθογόνου μικροχλωρίδας και παρέχει αντισηπτική θεραπεία στο δέρμα, μειώνοντας τη δυσάρεστη οσμή που συχνά συνοδεύει το πόδι του αθλητή.

Celandine κατά του μύκητα των νυχιών

Το Celandine είναι ένα δηλητηριώδες φυτό που χρησιμοποιείται από καιρό για τη θεραπεία μιας σειράς δερματολογικών ασθενειών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο φρέσκους μίσχους όσο και αποξηραμένα άνθη του φυτού κατά του ποδιού του αθλητή.

 1. Τρεις μεγάλες κουταλιές αποξηραμένη φελαντίνα ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ο ζωμός χύνεται σε μια λεκάνη με νερό. Τα πόδια τοποθετούνται στο μπάνιο για 20 λεπτά. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε δεύτερη μέρα πριν τον ύπνο.
 2. Ένα αφέψημα σελαντίνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κομπρέσα. Ένας επίδεσμος ή μια γάζα υγραίνεται με το φάρμακο και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά.
 3. Εάν υπάρχουν ρωγμές και φλυκταινώδη εξανθήματα στο προσβεβλημένο δέρμα, αυτές οι περιοχές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με καθαρό φυτικό χυμό. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το κοτσάνι και συνδέστε το κόψιμο στην πληγείσα περιοχή του δέρματος. Αυτή η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε τρεις ημέρες μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

Λαϊκές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τον μύκητα των νυχιών

Πριν χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό σελαντίνης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς το φυτό είναι δηλητηριώδες και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπάνιο ή κομπρέσα. Στην πρώτη περίπτωση, τρεις μεγάλες κουταλιές ξύδι πρέπει να διαλυθούν σε 5 λίτρα νερό. Το μπάνιο πρέπει να γίνεται για 20 λεπτά, η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε δεύτερη μέρα. Για κομπρέσες, ανακατέψτε ξύδι με νερό σε ίσες αναλογίες. Βρέξτε τη γάζα στο διάλυμα και εφαρμόστε στο πόδι για 20 λεπτά. Οι κομπρέσες μπορούν να γίνονται καθημερινά.

Όταν χρησιμοποιείτε ιώδιο, υπεροξείδιο και ξύδι, συνιστάται η θεραπεία υγιών περιοχών του δέρματος με μια λιπαρή αντισηπτική κρέμα. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της υπερβολικής ξηρότητας και του σπασίματος των ποδιών.

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες

Μπάνια με σόδα κατά του μύκητα των νυχιών

Λοιπόν, πώς να θεραπεύσετε γρήγορα το πόδι του αθλητή στο σπίτι; Σύμφωνα με τους ασθενείς, το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τη μυκητίαση είναι η σόδα.

Η θεραπεία του μύκητα με μαγειρική σόδα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες συνταγές.

 1. Προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά σόδα και ιωδιούχο ή θαλασσινό αλάτι στο ποδόλουτρο. Μουλιάστε τα πόδια σας στο μπάνιο για μισή ώρα και μετά σκουπίστε τα.
 2. Ένα άλλο αποτελεσματικό ποδόλουτρο είναι δύο μεγάλες κουταλιές σόδα αναμεμειγμένες με ίση ποσότητα τρίμμα φυσικού σαπουνιού πίσσας. Τα υλικά πρέπει να διαλυθούν σε 5-7 λίτρα ζεστό νερό. Το μπάνιο μπορεί να γίνει καθημερινά για 20 λεπτά.
 3. Οι εφαρμογές σόδας θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε γρήγορα από το πρόβλημα, αλλά θα στεγνώσουν πολύ το δέρμα. Για την παρασκευή του προϊόντος, τρεις κουταλιές της σούπας διττανθρακικό νάτριο αναμιγνύονται με τέσσερις κουταλιές της σούπας βρασμένο νερό και η προκύπτουσα πάστα εφαρμόζεται στο δέρμα. Το προϊόν ωριμάζει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό.
 4. Μια άλλη πιθανή χρήση είναι να περιποιηθείτε το δέρμα με μια πάστα σόδας και μετά από πέντε λεπτά ρίξτε μια μικρή κουταλιά φρέσκου χυμού λεμονιού απευθείας πάνω στο εφαρμοσμένο προϊόν. Ως αποτέλεσμα της αντίδρασης του κιτρικού οξέος με τη σόδα, σχηματίζεται ένας αφρός, ο οποίος μετά από λίγα λεπτά ξεπλένεται από το δέρμα.

Το σαπούνι πίσσας βοηθάει καλά στην καταπολέμηση του μύκητα του ποδιού του αθλητή και των νυχιών. Το προϊόν στεγνώνει το δέρμα και επίσης μειώνει την εφίδρωση και τη δυσάρεστη οσμή. Το σαπούνι πίσσας συνιστάται για την καθημερινή υγιεινή των ποδιών καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας.

Σαπούνι πλυντηρίου κατά του μύκητα των νυχιών

Εάν το πόδι επηρεάζεται, μπορείτε να περιποιηθείτε το δέρμα με κανονικό σαπούνι πλυντηρίου. Σε περιπτώσεις που ο μύκητας έχει προσβάλει δάχτυλα και νύχια, μπορούν να γίνουν εφαρμογές από διάλυμα σαπουνιού πίσσας. Για να γίνει αυτό, το ένα τέταρτο της ράβδου πρέπει να τριφτεί και στη συνέχεια να διαλυθεί σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μια κομπρέσα υγραίνεται με το προϊόν και εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά.

Τι είναι η μυκητίαση του δέρματος και τα χαρακτηριστικά της θεραπείας της με φάρμακα

Η αλόη εσωτερικού χώρου βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από το πρόβλημα. Πολλά φύλλα του φυτού πρέπει να κοπούν και να τεμαχιστούν με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, το φυτό χύνεται με ένα ποτήρι βραστό νερό και επιμένει για αρκετές ώρες. Στο προκύπτον φάρμακο, πρέπει να υγράνετε μια μπατονέτα και να επεξεργαστείτε προσεκτικά την προσβεβλημένη επιδερμίδα. Η επεξεργασία πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα.

Το φρέσκο λεμόνι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε γρήγορα από τη δυσάρεστη μυρωδιά. Ο χυμός ενός τέταρτου λεμονιού πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα καθημερινά πριν τον ύπνο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε φέτες λεμονιού στο προσβεβλημένο δέρμα για 10 λεπτά.

Μια άλλη απλή και αποτελεσματική θεραπεία για τη μυκητίαση είναι το σκόρδο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους.

 1. Στύψτε μερικές σκελίδες σκόρδο και στύψτε τον πολτό μέσα από τυρόπανο. Ο χυμός που προκύπτει εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή με ένα βαμβάκι δύο φορές την ημέρα.
 2. Ανακατέψτε τον πολτό από 4 σκελίδες σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας χυμό κρεμμυδιού. Το προκύπτον μείγμα εφαρμόζεται στο δέρμα και καλύπτεται με επίδεσμο ή συμπίεση. Κρατήστε αυτή την εφαρμογή για 30 λεπτά.
Σκόρδο για μύκητες νυχιών

Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, εμποδίζει την ανάπτυξη της παθογόνου μικροχλωρίδας και εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές. Αυτές οι συνταγές πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά για μια εβδομάδα.

Γνωρίζοντας πώς να θεραπεύσετε έναν μύκητα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες για να απαλλαγείτε γρήγορα από την ασθένεια.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το προσβεβλημένο δέρμα. Κλινοσκεπάσματα, κάλτσες, παπούτσια, πετσέτες - όλα αυτά πρέπει είτε να τα πετάξετε είτε να τα βράσετε και να τα πλύνετε με απολυμαντικό διάλυμα. Είναι αδύνατο να φοράτε παπούτσια χωρίς θεραπεία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου μόλυνση από τον μύκητα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πρέπει να προτιμώνται οι κάλτσες από φυσικά υφάσματα. Τα κατώτερα παπούτσια από συνθετικά υλικά θα πρέπει επίσης να απορρίπτονται. Τα παπούτσια πρέπει να είναι χαλαρά και άνετα, το πόδι δεν πρέπει να ιδρώνει και να τσιμπάει όταν περπατάτε. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η άφθονη εφίδρωση προκαλεί την ταχεία ανάπτυξη της παθογόνου μικροχλωρίδας, ως αποτέλεσμα της οποίας η μυκητίαση εξελίσσεται.

Εάν μετά από 5 ημέρες από την έναρξη της χρήσης εναλλακτικών μεθόδων, τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό για να κανονίσετε αντιμυκητιακή θεραπεία. Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τη μυκητίαση είναι ένας συνδυασμός λαϊκής και φαρμακευτικής θεραπείας.

Θεραπεία του μύκητα στα πόδια με λαϊκές θεραπείες

Μια τέτοια δυσάρεστη, μεταδοτική ασθένεια όπως η ονυχομυκητίαση είναι πολύ συχνή.

Εκτός από τη θεραπεία με φαρμακευτικές αλοιφές και δισκία, μπορείτε να δοκιμάσετε τις μεθόδους θεραπείας του ποδιού του αθλητή με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για αποτελεσματικά αφεψήματα, βάμματα, κομπρέσες και άλλα πράγματα.. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη μέθοδο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά της θεραπείας της μυκητίασης και τα αίτια αυτής της ασθένειας.

Τι είναι το μανιτάρι

Κάθε πέμπτος κάτοικος του πλανήτη έχει ονυχομυκητίαση. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι ποδιού του αθλητή: μεσοδακτύλιο και καρφί. Αυτή η ασθένεια είναι μεταδοτική, συνοδεύεται από κνησμό, ξεφλούδισμα του δέρματος των ποδιών.

Προκαλούν την ασθένεια ορισμένοι τύποι μυκήτων.

Η μόλυνση μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες υγιεινής, της δοκιμής παπουτσιών κάποιου άλλου, της υπερβολικής εφίδρωσης των ποδιών, της επίσκεψης σε δημόσιους χώρους(Αθλητικά αποδυτήρια, παραλίες, σάουνες).

Λαϊκές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης της λοίμωξης, το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ήδη έρθει σε επαφή με το πόδι ή τα νύχια του αθλητή. Για να απαλλαγείτε από αυτή την ασθένεια, είναι σημαντικό να οργανώσετε σωστά τη διαδικασία θεραπείας. Εάν έχετε ξεκινήσει τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή με λαϊκές θεραπείες, τότε ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις:

 1. Οι λίμες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κατεστραμμένων νυχιών είναι καλύτερο να αγοράζονται ως λίμες μιας χρήσης. Διαφορετικά, πρέπει να απολυμαίνετε τακτικά τα εργαλεία του πεντικιούρ για να αποφύγετε την εκ νέου μόλυνση.
 2. Πριν χρησιμοποιήσετε φίλτρα στο σπίτι, συνιστάται να αχνίζετε τα πόδια, να αφαιρείτε τις κατεστραμμένες περιοχές των νυχιών και τον χαλαρό επιθηλιακό ιστό, να τρίβετε τις πλάκες και να σκουπίζετε τα πόδια στεγνά.
 3. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι σημαντικό να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στην υγιεινή των ποδιών. Τα παπούτσια και τα ρούχα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να αποφευχθεί η εξάπλωση της μόλυνσης.
 4. Ένας ασθενής με ονυχομυκητίαση πρέπει να έχει ξεχωριστή πετσέτα, παντόφλες και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής. Τα νοικοκυριά θα πρέπει να αγοράζουν απορρυπαντικά με την προσθήκη πίσσας σημύδας για την πρόληψη του μύκητα.

τσαγιού μύκητας

Για τη θεραπεία των μυκητιάσεων, το Kombucha πρέπει να βυθιστεί σε διάλυμα ζάχαρης για περίπου 7 ημέρες. Το μείγμα που προκύπτει αντιμετωπίζεται με τις πληγείσες περιοχές. Η σύνθεση είναι σε θέση να επιβραδύνει την ανάπτυξη στελεχών μυκήτων και να σκοτώνει τα βακτήρια. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ασθένεια σύμφωνα με την ακόλουθη συνταγή:

 1. Ένα κομμάτι μανιταριού απελευθερώνεται από φιλμ, συνθλίβεται.
 2. Ο προκύπτων πολτός τρίβεται στις πλάκες των νυχιών, περιοχές του δέρματος που έχουν καταστραφεί από τη μόλυνση.
 3. Επαναλάβετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο μύκητας.
Κομπούχα κατά του μύκητα των νυχιών

ανθρακούχο νερό

Οι αιτιολογικοί παράγοντες των μυκητιασικών λοιμώξεων δεν ανέχονται ένα αλκαλικό περιβάλλον, επομένως μπορούν να καταπολεμηθούν με σόδα.

Ένα ζεστό μπάνιο προετοιμάζεται για τη συνεδρία: 7 λίτρα νερό, 3 κουταλιές της σούπας σόδα και τριμμένο σαπούνι πλυντηρίου. Τα πόδια κατεβαίνουν στη λεκάνη αφού διαλυθεί πλήρως η σόδα και το σαπούνι. Επαναλάβετε τις συνεδρίες τουλάχιστον 4 ημέρες στη σειρά.

Συνιστάται ο συνδυασμός τέτοιων διαδικασιών με τη χρήση φαρμάκων για την επιτάχυνση της ανάρρωσης.

Ξύδι

Το όξινο περιβάλλον εμποδίζει την αναπαραγωγή των σπορίων, γι' αυτό αξίζει να δοκιμάσετε τη θεραπεία στο σπίτι με λουτρά με ξύδι, λοσιόν ή αλοιφές. Παρακάτω είναι οι συνταγές:

 1. Ζεσταίνουμε το νερό στους 50°C, προσθέτουμε 200 ml ξύδι. Ο όγκος του διαλύματος ξιδιού πρέπει να είναι μέχρι τον αστράγαλο για τον ασθενή. Τα πόδια κρατούνται στο μπάνιο για 15 λεπτά, η συνεδρία επαναλαμβάνεται 3 φορές την ημέρα. Μετά τη συνεδρία, τα άκρα σκουπίζονται στεγνά και φορούν καθαρές βαμβακερές κάλτσες.
 2. Παρασκευάζεται ένα μείγμα: 2 μέρη οξικό οξύ 70% και 1 μέρος ελαιόλαδο, γλυκερίνη, φθαλικός διμεθυλεστέρας. Η αλοιφή που προκύπτει λιπαίνει το προσβεβλημένο δέρμα και τα νύχια. Αφήστε τη σύνθεση για 10 ώρες, μετά την οποία πλένονται τα πόδια.

Μηλόξυδο

Στα αρχικά στάδια, η θεραπεία του μύκητα στα πόδια μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες που περιέχουν μηλόξυδο. Η μέθοδος είναι η χρήση λοσιόν.

Τα βαμβακερά μαξιλάρια υγραίνονται με ξύδι και εφαρμόζονται στα δάχτυλα και τα νύχια που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα για 8-10 ώρες. Η συνταγή χρησιμοποιείται για μακροχρόνια θεραπεία μέχρι να εμφανιστούν υγιή νύχια και να εξαφανιστούν τα σημάδια της νόσου.

Κάθε εβδομάδα κάνουν ένα διάλειμμα 2-3 ημερών.

ιώδιο

Το εύρος του ιωδίου δεν περιορίζεται στην απολύμανση. Το βάμμα αλκοόλης είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του μύκητα. Ένα ισχυρό αντισηπτικό έχει αποδείξει τις μυκητοκτόνες του ιδιότητες, επομένως χρησιμοποιείται ευρέως στην οικιακή θεραπεία. Η θεραπεία του ποδιού του αθλητή με λαϊκές θεραπείες με βάση το ιώδιο συνίσταται στη θεραπεία κατεστραμμένων περιοχών με βάμμα ή στη χρήση ζεστών λουτρών με αυτό το φάρμακο.

Μέθοδοι χρήσης του διαλύματος για μυκητιασικές ασθένειες:

 1. Εφαρμόστε μια σταγόνα ιωδίου στις πλάκες των νυχιών που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα καθημερινά μέχρι να αναρρώσετε πλήρως
 2. Λίγο ιώδιο τοποθετείται σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και τα πόδια διατηρούνται στο μπάνιο για 10 λεπτά. Μετά από αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τα μολυσμένα κομμάτια των νυχιών και να επεξεργαστείτε το δέρμα με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

φικαρία

Το καλοκαίρι, όταν εμφανίζονται δυσάρεστα συμπτώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του δηλητηριώδους χόρτου σελαντίνης. Αυτό το φυτό έχει αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη και καυστική δράση. Λαϊκές θεραπείες για το πόδι του αθλητή με βάση το δηλητηριώδες γρασίδι σκοτώνουν αμέσως τη μόλυνση.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό από το φυτό ή αφέψημα αποξηραμένων φύλλων.

πώς να χρησιμοποιήσετε το celandine κατά των μυκήτων

Χυμός

Για να πάρετε φρέσκο χυμό φυτών, πρέπει να τον περάσετε από έναν μύλο κρέατος. Μετά από αυτό, ο πολτός συμπιέζεται μέσα από τυρί και διπλώνεται σε 3-4 στρώσεις. Για να φτιάξετε ένα φαρμακευτικό βάμμα, χρειάζεστε 200 ml χυμού.

Προστίθενται 200 ml αλκοόλης με συγκέντρωση 70% και το μείγμα εγχέεται για 24 ώρες. Μπορείτε επίσης να αλείψετε τον χυμό που λαμβάνεται μετά από πίεση σε μολυσμένες περιοχές του δέρματος και των νυχιών.

Ωστόσο, ένα τέτοιο φάρμακο αποθηκεύεται όχι περισσότερο από 2-3 ημέρες, επομένως είναι καλύτερο να επιμείνετε ο χυμός στο αλκοόλ.

Πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο, πρέπει να πλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και να τα σκουπίσετε με μια πετσέτα. Το αλκοολούχο βάμμα λιπαίνει τα πόδια και τις προβληματικές πλάκες των νυχιών. Εκτελέστε τουλάχιστον τρεις θεραπείες καθημερινά. Επιπλέον, συνιστάται η χρήση αντισηπτικών κρέμες από το φαρμακείο για να σταματήσει η εξάπλωση του μύκητα και να επιταχυνθεί η ανάρρωση.

αφέψημα

Εάν δεν είναι δυνατή η παρασκευή φρέσκου χυμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό γρασίδι για αφεψήματα. Το Celandine πωλείται σε όλα τα φαρμακεία, επιπλέον, το φυτό μπορεί να παρασκευαστεί ανεξάρτητα.

Για να προετοιμάσετε ένα αφέψημα, πρέπει να παρασκευάσετε 4 κουταλιές της σούπας ξηρό φυτό με 1, 5 λίτρο βραστό νερό. Όταν το φάρμακο έχει κρυώσει σε θερμοκρασία άνετη για το σώμα, χρησιμοποιείται για λουτρά. Τα πόδια διατηρούνται στο ζωμό για περίπου 30 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία τακτικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Κατά την παρασκευή αφεψημάτων, επιτρέπεται η αντικατάσταση της φελαντίνης με αψιθιά ή συνδυασμό αυτών των φυτών.

πρόπολη

Η παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιεί ενεργά αυτό το μοναδικό προϊόν για την καταπολέμηση μιας ποικιλίας ασθενειών.

Η πρόπολη βοηθά στην απομάκρυνση του μύκητα στα πόδια λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της. Το προϊόν χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή ή με τη μορφή διαλύματος αλκοόλης.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η μέθοδος αντενδείκνυται σε άτομα με αλλεργίες στα μελισσοκομικά προϊόντα.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για τη θεραπεία του μύκητα στα πόδια με πρόπολη:

 1. Ετοιμάστε αλκοολούχο βάμμα ή αγοράστε έτοιμο σε ένα φαρμακείο. Κάντε μια κομπρέσα από μια μπατονέτα με διάλυμα πρόπολης στην μολυσμένη περιοχή. Καλύψτε τη κομπρέσα με στεγνό βαμβάκι από πάνω, δώστε επίδεσμο και φορέστε ζεστές κάλτσες. Το πρωί πρέπει να αφαιρέσετε το φλις και να λιμάρετε τα κατεστραμμένα νύχια. Επαναλάβετε τη χειραγώγηση το βράδυ.
 2. Ξεπλύνετε και αχνίστε τα πόδια σας με ζεστό νερό. Αφαιρέστε το ανώτερο στρώμα του κατεστραμμένου δέρματος ή της πλάκας νυχιών. Απλώστε ένα κομμάτι πρόπολης στην προβληματική περιοχή και αφήστε το να δράσει για μισή ώρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα.

χυμό σκόρδου

Γνωστό για τις βακτηριοκτόνες του ιδιότητες, αυτό το λαχανικό χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική. Για τη θεραπεία της ονυχομυκητίασης, πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες οδηγίες:

 1. Βράστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού και σαπούνι πίσσας για 15 λεπτά.
 2. Ανακατεύουμε σε ίσα μέρη: χυμό σκόρδου, νερό, φαρμακευτικό οινόπνευμα.
 3. Αντιμετωπίστε τα νύχια και τις περιοχές του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη από μύκητες με το προϊόν που προκύπτει.
πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο κατά των μυκήτων

Αιθέρια Έλαια

Αντίστοιχα με τα φαρμακευτικά ακριβά αντιμυκητιακά είναι τα φυσικά αιθέρια έλαια από φυτά.

Έχουν καθαριστικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και των νυχιών.

Διάφοροι τύποι αιθέριων ελαίων είναι κατάλληλα για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή: λεβάντα, δεντρολίβανο, εκχύλισμα ylang-ylang, τεϊόδεντρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λαϊκή θεραπεία για κομπρέσες ή ζεστά μπάνια.

Συνταγές:

 1. Λούτρο. Σε 3 λίτρα ζεστό νερό προσθέστε 10 σταγόνες από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο. Τα πόδια ξεπλένονται εκ των προτέρων με νερό και τοποθετούνται σε αρωματικό νερό για 20 λεπτά. Μετά το μπάνιο, τυλίξτε τα πόδια σας σε μια ζεστή πετσέτα για 15 λεπτά.
 2. συμπιεσμένο. Μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου θερμαίνεται στους 30°C. Προσθέστε 2 κουτ. Νερό. Το προκύπτον προϊόν εμποτίζεται με μια μπατονέτα, εφαρμόζεται στις κατεστραμμένες περιοχές των ποδιών και στερεώνεται με επίδεσμο. Μετά από 40-60 λεπτά, το μαλακωμένο δέρμα ή το νύχι αφαιρείται και καθαρίζεται με λίμα.

Αντιμετώπιση τρεξίματος

Εάν ο μύκητας στα πόδια έχει ήδη περάσει σε παραμελημένη μορφή και μια μεγάλη περιοχή του δέρματος των ποδιών και των πλακών των νυχιών έχει ήδη μολυνθεί, συνιστάται η συμπλήρωση λαϊκών συνταγών με φάρμακα. Οι σοβαρές μορφές της νόσου έχουν ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να αφαιρέσουν τις μολυσμένες πλάκες των νυχιών. Για αυτό πρέπει να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Ιατρική γνωμάτευση για την αντιμετώπιση των μυκήτων με την παραδοσιακή ιατρική

Δεν σας προτρέπω να αντιμετωπίσετε αυτήν την ασθένεια με τη βοήθεια των συνταγών που δίνονται σε αυτό το άρθρο. Το αν θα τα χρησιμοποιήσετε ή όχι εξαρτάται από εσάς. Φυσικά, εάν υπάρχει η ευκαιρία να δείτε έναν γιατρό, τότε αυτό πρέπει να γίνει.

Αλλά συμβαίνει επίσης ότι στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της νόσου, δεν είναι καθόλου δύσκολο να το θεραπεύσετε μόνοι σας με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών. Επιπλέον, ο γιατρός πιθανότατα θα σας συνταγογραφήσει ακριβές αλοιφές που δεν θα αγοράσουν όλοι.

Για κάθε ενδεχόμενο, ιδού η γνώμη ενός δερματολόγου:

Απόσπασμα: Οι μυκητιάσεις ή οι μυκητιασικές ασθένειες των νυχιών είναι πολύ πιο συχνές από ό, τι πιστεύεται γενικά. Τα πρώτα συμπτώματα του μύκητα είναι αρκετά μη ειδικά, επομένως σπάνια κάποιος βρίσκει κάτι ύποπτο για τη συνήθη ξηρότητα του δέρματος των ποδιών, την εμφάνιση ρωγμών στις μεσοδακτυλικές πτυχές ή το ξεφλούδισμα, ειδικά εάν οι αλλαγές συμβαίνουν το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Αλλά, δυστυχώς, η πλάκα των νυχιών συνεχίζει να πυκνώνει, αλλάζει χρώμα, το οποίο γίνεται βρώμικο καφέ, κιτρινωπό ή γκρι. Το νύχι αρχίζει να θρυμματίζεται και να σπάει. Όταν η ασθένεια έχει προχωρήσει, είναι συχνά απαραίτητο να αφαιρέσετε χειρουργικά την πλάκα των νυχιών και να συνταγογραφήσετε αντιμυκητιακά φάρμακα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά ακόμη και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι μέρος του μύκητα δεν θα παραμείνει στις βαθιές περιοχές της πλάκας των νυχιών και δεν θα αρχίσει να αναπτύσσεται και να πολλαπλασιάζεται ξανά.
Είναι λοιπόν σημαντικό να ανιχνεύεται έγκαιρα η νόσος όταν είναι ακόμα δυνατή η θεραπεία με τοπικά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε ένα ξύσιμο για να μάθετε τον τύπο του μύκητα που προκάλεσε την ασθένεια. Συχνά χρησιμοποιούνται τζελ ή αλοιφές με αντιμυκητιακά συστατικά, τα οποία εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή 1-2 φορές την ημέρα για μεγάλα μαθήματα (έως 1-2 μήνες).

Με μικρές εκδηλώσεις του μύκητα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά βερνίκια με αντιμυκητιακά φάρμακα, τα οποία εφαρμόζονται στην πλάκα των νυχιών πολλές φορές την ημέρα. Αλλά αυτές οι θεραπείες δεν είναι πανάκεια.
Πρόσφατα, λόγω της εξάπλωσης των μυκητιασικών ασθενειών των νυχιών, συνιστάται όχι μόνο θεραπεία, αλλά και ταυτόχρονη πρόληψη της μυκητίασης.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση μύκητα των νυχιών και η θεραπεία, χρησιμοποιούνται εξαιρετικά ενεργοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η φροντίδα υγιεινής πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα, κατά την πρόληψη - μία φορά την ημέρα. Κατά τη θεραπεία της μυκητίασης των ποδιών, δεν πρέπει να ξεχνάμε την απολύμανση των παπουτσιών, των ρούχων, των προϊόντων προσωπικής υγιεινής και όλων των σημείων όπου θα μπορούσαν να παραμείνουν σπόρια μυκήτων. Διαφορετικά, ο μύκητας θα παρεμβαίνει συνεχώς.

Απλά προληπτικά μέτρα

Για να θεραπεύσετε γρήγορα τον μύκητα, μπορείτε να συνδυάσετε τις μεθόδους της παραδοσιακής και παραδοσιακής ιατρικής και για να αποτρέψετε την εμφάνιση της νόσου στο μέλλον, πρέπει να λάβετε μια σειρά από απλά μέτρα.

 1. Πλένετε καλά τα πόδια σας μετά την επίσκεψη σε πισίνες, λουτρά ή σάουνες. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε κοινές παντόφλες σε τέτοια μέρη, μην μοιράζεστε την πετσέτα σας με κανέναν. Προσεγγίστε προσεκτικά την επιλογή των κοινόχρηστων χώρων πριν επιλέξετε σάουνα, πισίνα ή μπάνιο - κάντε μια δοκιμαστική επίσκεψη, βεβαιωθείτε για την ποιότητα του καθαρισμού των χώρων και τη συμμόρφωση με τους κανόνες απολύμανσης. Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι τα άτομα που συνοδεύουν συμμορφώνονται με τους κανόνες υγιεινής και υποβάλλονται εγκαίρως σε ιατρικές εξετάσεις.
 2. Στεγνώστε καλά τα πόδια σας μετά το ντους ή το μπάνιο, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας.
 3. Φορέστε κάλτσες και κάλτσες από βαμβάκι ή άλλα φυσικά υλικά για να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση των ποδιών.
 4. Ακολουθήστε τους κανόνες υγιεινής - φορέστε μόνο τα δικά σας λευκά είδη, μην τα δανείζετε σε κανέναν. Προμηθευτείτε ένα ειδικό αντιβακτηριακό σαπούνι για να πλύνετε τα πόδια και το σώμα σας.
 5. Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά - ζεστάνετε τα παπούτσια σας αν βραχούν.
 6. Μην χρησιμοποιείτε στενά παπούτσια ή κάλτσες - είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν μικροτραύμα και νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη μυκητιασικής λοίμωξης.
 7. Χρησιμοποιείτε πάντα παπούτσια ή κάλτσες μιας χρήσης όταν δοκιμάζετε παπούτσια στο κατάστημα.
 8. Εάν επισκέπτεστε, φέρτε τη δική σας αλλαγή παπουτσιών.
 9. Φροντίστε τα πόδια και τα νύχια σας. Όταν επισκέπτεστε δωμάτια πεντικιούρ, μην είστε πολύ τεμπέλης να ρωτήσετε τον πλοίαρχο πόσο συχνά απολυμαίνεται ο εξοπλισμός και η ποιότητα των υλικών.
 10. Περπατήστε ξυπόλητοι στη δροσιά το καλοκαίρι. Η διαδικασία μου επιτρέπει να απαλλαγώ από κάλους, κάλους και να σκληρύνω το σώμα.
 11. Συμπληρώστε τη θεραπεία - ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα με βιταμίνες, ασκηθείτε και τρώτε σωστά.

Εάν έχετε μυκητιασική λοίμωξη στο σπίτι

 • Καθαρίστε σχολαστικά τους κοινόχρηστους χώρους, καθαρίστε το ντους, τον νεροχύτη και την καμπίνα ντους με απορρυπαντικά.
 • πλύνετε ή βράστε τα βρώμικα σεντόνια στη μέγιστη θερμοκρασία.
 • Μετά το πλύσιμο, λιπάνετε τα πόδια σας με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή με ειδική κρέμα για πρόληψη.
 • ένα συνηθισμένο πανί πρέπει να εμποτίζεται σε διάλυμα χλωραμίνης μετά από κάθε χρήση.
 • Αντιμετωπίστε τα ιδρωμένα πόδια με ειδικές κρέμες και πούδρες.
 • αλλάζετε κάλτσες και εσώρουχα καθημερινά.
 • Εάν τραυματιστείτε στο νύχι, στα πόδια ή στο δέρμα των ποδιών σας, αντιμετωπίστε τα πόδια σας με αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Η θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων των νυχιών, ειδικά στα πόδια, μπορεί να διαρκέσει από μια εβδομάδα έως αρκετούς μήνες.

Προσπαθήστε να εντοπίσετε έγκαιρα την ασθένεια, μην ξεκινήσετε θεραπεία για ένα μολυσμένο νύχι του ποδιού, οποιαδήποτε φλεγμονή μειώνει την ανοσία και σας θέτει σε κίνδυνο άλλων, πιο σοβαρών ασθενειών.