Θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών

Το κιτρίνισμα, το σκάσιμο, η συμπίεση, η φλεγμονή, ο κνησμός της πλάκας των νυχιών - ξεκάθαρα σημάδια ονυχομυκητίασης - είναι γνωστά σε πολλούς ανθρώπους. Η παθολογία αυτή είναι μεταδοτική και με μακρά πορεία προκαλεί πολλές επιπλοκές. Επομένως, πρέπει να μάθετε πώς να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών των ποδιών και των χεριών το συντομότερο δυνατό. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι, αλλά μόνο μετά από διαβούλευση με έναν ειδικό.

Τι είναι ο μύκητας και τι τον προκαλεί;

Πριν καταλάβετε πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών στα νύχια των ποδιών/χεριών γρήγορα και ανέξοδα, αξίζει να μάθετε για την προέλευσή του και να μάθετε τι είναι. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από την ήττα του κεράτινου στρώματος των νυχιών από διάφορες μυκητιάσεις. Μπορούν να μολυνθούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι γνωστό ότι περίπου το 20% του πληθυσμού πάσχει από μύκητες των νυχιών και όλοι κινδυνεύουν να μολυνθούν. Τα άτομα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία τους:

 • πληγές στα νύχια και το δέρμα των ποδιών, καλαμπόκι, κάλους, εκδορές.
 • με κατασταλμένη ανοσία.
 • υποφέρουν από αυξημένη εφίδρωση των ποδιών λόγω δομής του σώματος ή χρόνιων ασθενειών.
 • λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως αντιβιοτικά.
 • με σακχαρώδη διαβήτη και ογκοπαθολογίες.
 • η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής λόγω συγκεκριμένων συνθηκών.

Συχνά, η μόλυνση εμφανίζεται στην οικογένεια όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει ονυχομυκητίαση και δεν αντιμετωπίζεται. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί κοινές πετσέτες, πετσέτες, σαπούνι, περπατά ξυπόλητος ή με ανοιχτά παπούτσια στο πάτωμα και χαλιά.

Η πιθανότητα μόλυνσης αυξάνεται σημαντικά όταν πηγαίνετε στην παραλία, στη δημόσια σάουνα, στο μπάνιο, στην πισίνα ή στο ντους. Αυτά τα μέρη χαρακτηρίζονται από υψηλή υγρασία και ζέστη - αγαπημένο στέκι παθογόνων μικροβίων. Ωστόσο, τα πάνε καλά και σε χαμηλές θερμοκρασίες, αν και δεν ανέχονται τη ζέστη, τον ξηρό αέρα, τα αλκαλικά περιβάλλοντα και το αλάτι.

Η καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών των ποδιών πρέπει να ξεκινήσει από τις πρώτες του εκδηλώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση:

 • η εξάπλωση της μόλυνσης στο δέρμα, στα γειτονικά νύχια, στα εσωτερικά όργανα.
 • πλήρης καταστροφή και απώλεια της πλάκας των νυχιών.
 • γενική εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • η μετάβαση της παθολογίας σε χρόνια μορφή, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί.
Υγιή νύχια και μύκητες νυχιών

Τρόποι αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών

Μπορείτε να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τον μύκητα των νυχιών των ποδιών από αναφορές δοκιμών και πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ποια παθογόνα έχουν προσβάλει το σώμα και σε ποια φάρμακα αντιδρά. Για να μην χάνετε χρόνο και χρήμα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν μυκητολόγο ή δερματολόγο. Θα σας πει πώς να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών και των χεριών και να αποτρέψετε την επαναμόλυνση.

Αρχικά, ο ασθενής αποστέλλεται για εξέταση, στη συνέχεια συνταγογραφούνται φάρμακα, καθορίζουν ποιες λύσεις είναι κατάλληλες για τη θεραπεία προβληματικών περιοχών και συνιστώνται ανοσοτροποποιητικοί παράγοντες.

Η ονυχομυκητίαση απαιτεί πολύπλοκη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει φαρμακευτικά φάρμακα για εσωτερική και εξωτερική χρήση, ενέσεις (σε προχωρημένες περιπτώσεις) και λαϊκές συνταγές.

ταμείο φαρμακείου

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, κρίνοντας από τις κριτικές, είναι η χρήση φαρμάκων. Παρασκευάζονται σε μορφή βερνικιών, σπρέι, σταγόνων, αλοιφών, κρέμες, διαλυμάτων και χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Χαρούμενος

Με μια όχι πολύ προχωρημένη μορφή ονυχομυκητίασης, τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι τα βερνίκια, κριτικές των οποίων μπορούν να βρεθούν σε όλα τα θεματικά φόρουμ. Διατίθενται σε μορφή διαλύματος με αντιμυκητιακές ουσίες που προστατεύουν την πλάκα των νυχιών από μολύνσεις και καταστρέφουν τα μυκητιακά κύτταρα. Η πορεία της θεραπείας με αυτά τα φάρμακα είναι αρκετά μεγάλη και είναι 6-12 μήνες.

σπρέι

Από σπρέι με αντιμυκητιακές ιδιότητες υπάρχουν:

 1. Σπρέι με βάση την υδροχλωρική τερβιναφίνη. Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό αντιμυκητιασικό φάρμακο που χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα. Η διάρκεια του μαθήματος καθορίζεται από τον γιατρό.
 2. Μη τοξικό φάρμακο που καταστρέφει ορισμένες μορφές μυκήτων.
 3. Ένα εργαλείο που ψεκάζεται σε προβληματικές περιοχές του σώματος δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.

σταγόνες

Αν αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από τον μύκητα των νυχιών, μπορείτε να διαβάσετε τις κριτικές γιατρών και ασθενών. Πολλά από αυτά αναφέρουν αντιμυκητιακές σταγόνες. Κάνουν εξαιρετική δουλειά της ονυχομυκητίασης στα πόδια και τα χέρια. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό δραστικό συστατικό που μπορεί να καταστρέψει το ένα είδος μύκητα ή το άλλο.

αλοιφές και κρέμες

Εάν ένα άτομο δεν γνωρίζει τι θα βοηθήσει κατά του μύκητα των νυχιών στο σπίτι, τότε μπορεί να επιλέξει αυτές τις μορφές δοσολογίας. Οι κρέμες και οι αλοιφές όχι μόνο καταστρέφουν τα σπόρια των μυκήτων, αλλά βοηθούν και στην αποκατάσταση της πλάκας των νυχιών.

Η αντιμυκητιακή αλοιφή και κρέμα είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, το οποίο επιβεβαιώνεται από κριτικές ασθενών. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το φάρμακο σωστά, να το χρησιμοποιείτε τακτικά, χωρίς να το παρακάνετε με τη δοσολογία. Πριν χρησιμοποιήσετε τη φαρμακευτική σύνθεση, τα νύχια θα πρέπει να μαγειρευτούν στον ατμό σε ένα λουτρό και να καθαριστούν από νεκρά λέπια, γεγονός που θα επιτρέψει στα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στο κεράτινο στρώμα.

Σπουδαίος! Η χρήση εξωτερικών σκευασμάτων ενδείκνυται στα αρχικά στάδια της ονυχομυκητίασης. Εάν εμπλέκονται πολλά νύχια στην παθολογική διαδικασία, η μήτρα επηρεάζεται, τότε η θεραπευτική προσέγγιση πρέπει να είναι ολοκληρωμένη.

λύσεις

Όταν ρωτήθηκαν πώς να σκοτώσετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση διαλυμάτων φαρμακείου όπως το ιώδιο. Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών και των χεριών που αξίζει καλές κριτικές από τους ασθενείς λόγω της ευκολίας χρήσης και της διαθεσιμότητάς του. Ένα διάλυμα αλκοόλης 5% εφαρμόζεται στάγδην στην πλάκα δύο φορές την ημέρα. Τα υπόλοιπα νύχια αντιμετωπίζονται επίσης προληπτικά, ακόμα κι αν δεν έχουν καταστραφεί από τη μόλυνση. Με ισχυρή καύση, η συχνότητα χρήσης μειώνεται αμέσως. Η πορεία της θεραπείας είναι 20-30 ημέρες.

Μέσα για χορήγηση από το στόμα

Εάν τα εξωτερικά μέσα δεν βοηθούν αρκετά, τότε χρησιμοποιούνται συστηματικά από του στόματος σκευάσματα - δισκία. Παρέχουν μια γρήγορη θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών των ποδιών και εμποδίζουν την περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης.

Λαϊκές μέθοδοι θεραπείας, συνταγές

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν θέλουν να δουν γιατρό και αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, επομένως το ερώτημα πώς να θεραπεύσετε τον μύκητα των νυχιών στα πόδια και τα χέρια στο σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντικό γι 'αυτούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι:

 • Λούτρο;
 • Κομπρέσες και λοσιόν?
 • σπιτικές αλοιφές?
 • αιθέρια έλαια.

δίσκοι

Οι λαϊκές μέθοδοι θεραπείας του μύκητα των νυχιών στο σπίτι περιλαμβάνουν απαραίτητα λουτρά διαφόρων συνθέσεων:

 1. Σε τρία λίτρα ζεστό νερό, προσθέστε 1 μεγάλη κουταλιά πρόπολη. Ανακατεύουμε τα άκρα και τα αφήνουμε να βυθιστούν στο υγρό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίζουν την κερατινοποιημένη στιβάδα του δέρματος, κόβουν και λιμάρουν τις άκρες των νυχιών.
 2. Ένα διάλυμα 3% υπεροξειδίου του υδρογόνου (30 mL) προστίθεται σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Τα πόδια μαγειρεύονται στον ατμό για 15-20 λεπτά. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να φανεί ήδη 5-7 ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας. Το υπεροξείδιο χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με ξύδι, αναμεμειγμένο σε ίσες αναλογίες.
 3. Μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα διαλύεται σε 2 λίτρα νερό. Βουτήξτε τα πόδια σας στο διάλυμα και αιωρήστε για 20 λεπτά. Αφού καθαριστεί η κερατινοποιημένη στρώση, τα νύχια κόβονται και λιμάρονται. Στη συνέχεια εφαρμόζεται οποιοσδήποτε μυκητοκτόνος παράγοντας.

λοσιόν

Εάν ένα άτομο δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει καλύτερα τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, μπορεί να διαβάσει κριτικές ασθενών. Πολλοί από αυτούς κατάφεραν να εξαλείψουν τη μόλυνση χάρη σε λοσιόν και κομπρέσες:

 1. 2 μεγάλες κουταλιές ξύδι ανακατεύονται με 2 μεγάλες κουταλιές βότκα. Προσθέστε τρία ασπράδια αυγών ή μια μεγάλη κουταλιά γλυκερίνη. Στη σύνθεση που προκύπτει, βρέξτε τη γάζα και εφαρμόστε σε ένα πονεμένο νύχι για 15 λεπτά.
 2. Μια κουταλιά της σούπας αλκοόλ αραιώνεται σε ένα ποτήρι νερό. Ένας επίδεσμος χαμηλώνεται στην προκύπτουσα σύνθεση. Το νύχι τυλίγεται με έναν επίδεσμο εμποτισμένο με υγρό, τυλίγεται με πολυαιθυλένιο και τοποθετείται σε μια καθαρή κάλτσα.

Σπιτικές αλοιφές

Υπάρχει μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του μύκητα των νυχιών στα πόδια και τα χέρια, και αυτή είναι η χρήση σπιτικών αλοιφών με μυκητοκτόνα συστατικά:

 1. Ένα κουταλάκι του γλυκού φθαλικό διμεθυλεστέρα αναμιγνύεται με μια μεγάλη κουταλιά φυτικό λάδι, δύο μεγάλες κουταλιές ξύδι και ένα ωμό αυγό κοτόπουλου. Η τελική σύνθεση εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο νύχι, το πόδι τυλίγεται με πολυαιθυλένιο και φορούν κάλτσες. Αφήστε να δράσει για μισή ώρα.
 2. Αναμείξτε 80 g ζελέ πετρελαίου, 12 g σαλικυλικό οξύ, 6 g γαλακτικό οξύ. Η τελική σύνθεση εφαρμόζεται αμέσως στα νύχια, τυλίγεται με μεμβράνη και περιμένει 1-2 ώρες.

Αιθέρια έλαια για τη θεραπεία μυκήτων

Η καταπολέμηση του μύκητα των νυχιών στο σπίτι δεν είναι πλήρης χωρίς αιθέρια έλαια - φυσικά αντισηπτικά με αντιμυκητιακές ιδιότητες. Για θεραπεία, χρησιμοποιείται ένας μη αραιωμένος παράγοντας ή, σε περίπτωση υψηλής ευαισθησίας, αραιώνεται 1: 1 με φυτικό έλαιο:

 1. λάδι δέντρου τσαγιού. Ατμίστε τα πόδια σε ένα ζεστό μπάνιο με την προσθήκη 5 σταγόνων από ένα απαραίτητο φάρμακο. Αφού στεγνώσει το δέρμα και οι πλάκες των νυχιών, η σύνθεση λαδιού στάζει στις κατεστραμμένες περιοχές και τρίβεται λίγο. Η διαδικασία πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα για δύο μήνες.
 2. λάδι σελαντίνης. Αυτή είναι μια ισχυρή λαϊκή θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών. Αρχικά, τα πόδια αχνίζονται σε λουτρό σαπουνιού και σόδας. Αφού στεγνώσετε το δέρμα, απλώστε λάδι στα προβληματικά νύχια με ένα βαμβάκι. Η διαδικασία πραγματοποιείται καθημερινά για δύο μήνες.
 3. λάδι ρίγανης. Αυτή είναι μια αποτελεσματική θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους μύκητες των νυχιών στο σπίτι. Η δραστική του ουσία έχει ισχυρή βακτηριοκτόνο ιδιότητα. Εφαρμόστε στα προσβεβλημένα νύχια καθημερινά μέχρι την πλήρη ανάρρωση.

Θεραπεία με λέιζερ και άλλες συσκευές

Πώς να αντιμετωπίσετε τον σοβαρό μύκητα των νυχιών των ποδιών ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Εάν δεν βοηθούν ούτε χάπια ούτε εξωτερικοί παράγοντες, ο γιατρός θα προτείνει θεραπεία με λέιζερ. Αυτή η μέθοδος θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους. Υπό την επίδραση της δέσμης, τα παθογόνα καταστρέφονται αμέσως και τα υγιή κύτταρα παραμένουν ασφαλή και υγιή. Σε τέσσερις μόνο διαδικασίες μπορείτε να ξεχάσετε το πρόβλημά σας. Επιπλέον, συνιστάται η λήψη βιταμινούχων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η χρήση των δισκίων/αλοιφών που συνταγογραφούνται από τον γιατρό.

Αντενδείξεις και περιορισμοί

Όλες οι θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών (λαϊκές και φαρμακευτικές) έχουν τις δικές τους αντενδείξεις και παρενέργειες. Επομένως, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Αυτό ανακουφίζει από πιθανή ερυθρότητα, οίδημα, κνησμό, ξηροδερμία και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι αντενδείξεις στα φάρμακα συχνά αναφέρουν την περίοδο του τοκετού, του θηλασμού και της παιδικής ηλικίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό.

Τι να κάνετε εάν υπάρχει μυκητιασική ασθένεια στο σπίτι;

Η κύρια οδός μόλυνσης με ονυχομυκητίαση είναι το σπίτι. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι μολύνονται στο σπίτι αφού μολυνθούν από ένα άρρωστο μέλος της οικογένειας. Για να αποφευχθεί αυτό πρέπει:

 • Πλύνετε τις κάλτσες των μολυσμένων χωριστά, μουλιάζοντάς τες σε απορρυπαντικό από πριν.
 • απολυμαίνετε τακτικά το μπάνιο.
 • πλύνετε τα δάπεδα με χλωρίνη.
 • φροντίστε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές συνταγές για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα πόδια και να τηρείτε την προσωπική υγιεινή.
 • μηνιαία αλλαγή πάτους και παντόφλες πλυσίματος.
 • Διαχωρίστε τα αντικείμενα και τις πετσέτες του ασθενούς από τα γενικά.

πρόληψη μυκητιασικών ασθενειών

Μπορείτε να αποφύγετε τη μόλυνση με μυκητίαση ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις:

 • μην αγγίζετε το πάτωμα με ανοιχτά πόδια σε δημόσιους χώρους.
 • Χρησιμοποιήστε κρέμες φραγμού.
 • Περιποιηθείτε τακτικά την εσωτερική επιφάνεια του παπουτσιού με αντισηπτικά διαλύματα και σπρέι.
 • το φθινόπωρο-άνοιξη πίνετε σύμπλοκα βιταμινών.
 • Χρησιμοποιείτε τακτικά σπιτικές συνταγές για μύκητες των νυχιών των ποδιών ή φαρμακευτικά συμπληρώματα για πρόληψη.
 • Μην χρησιμοποιείτε προσωπικά αντικείμενα άλλων ανθρώπων και μην χαρίζετε τα δικά σας.
 • θεραπεία του μύκητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας.
 • κάντε πεντικιούρ κάθε 1-1, 5 μήνα.

Κριτικές για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών

 1. Ανακάλυψα ότι η γιαγιά μου είχε έναν μύκητα στα νύχια των αντίχειρών της και στα δαχτυλάκια της. Άρχισα αμέσως να σκέφτομαι πώς να αλείψω τον μύκητα στα νύχια των ποδιών μου. Αποφάσισα να μην πειραματιστώ, αλλά να συμβουλευτώ έναν δερματολόγο. Συνέστησε μπάνιο με υπερμαγγανικό κάλιο για μια εβδομάδα, μετά περιποίηση των ποδιών με ξύδι και μετά εφαρμογή ιωδίου. Μέσα σε ενάμιση μήνα από την ενεργό θεραπεία, οι πλάκες ισοπεδώθηκαν, απέκτησαν μια υγιή απόχρωση και επέστρεψαν στην κανονική τους εμφάνιση.
 2. Είμαι λάτρης των νυχιών. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, δίνω στα χέρια μου μια περιποιημένη εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό. Μια μέρα ο κύριός μου αρρώστησε και με ανέθεσαν σε μια άλλη γυναίκα. Δεν ξέρω πώς έφτιαξε τα νύχια της, αλλά τρεις μήνες μετά, όταν τα έβγαλα, φρίκησα: όλα τα πιάτα τα έφαγε ένας μύκητας! Έπρεπε να επικοινωνήσω με έναν μυκητολόγο, ο οποίος μου συνέστησε όχι μόνο κρέμα, αλλά και δισκία. Μετά από δύο μήνες θεραπείας, αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω ποτέ αυτήν την υπηρεσία από άγνωστους πλοιάρχους.
 3. Χρησιμοποιώ λαϊκές συνταγές για μύκητες στα νύχια των ποδιών όλη την ώρα γιατί πρέπει να μείνω πολύ ώρα με κλειστά παπούτσια για τη δουλειά. Μόλις εμφανιστεί ο κνησμός, κάνω αμέσως μπάνιο, λιπαίνω τα νύχια μου με ιώδιο, τα περιποιούμαι με υπεροξείδιο και ξύδι. Μερικές φορές αγοράζω κρέμες από το φαρμακείο. Είναι επίσης πολύ εξυπηρετικοί.

Πώς να θεραπεύσετε πραγματικά τον μύκητα των νυχιών, μόνο ένας ειδικός στον τομέα της εργαστηριακής διάγνωσης μπορεί να πει. Ανεξάρτητες μέθοδοι θεραπείας μπορεί να είναι αναποτελεσματικές λόγω της αντίστασης του παθογόνου σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο. Όσο πιο γρήγορα ζητήσετε ιατρική βοήθεια, τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσετε. Εξάλλου, οι παραμελημένες μορφές του μύκητα είναι πολύ πιο δύσκολο και ακριβό να απαλλαγούμε από το αρχικό στάδιο.