Πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών με λαϊκές θεραπείες;

Πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών με λαϊκές θεραπείες; Πώς να μην ξεκινήσετε την ασθένεια και πώς να τη θεραπεύσετε σωστά μέχρι το τέλος, γιατί η απαλλαγή από τα συμπτώματα της μυκητίασης της πλατίνας των νυχιών απαιτεί πολλή υπομονή, χρόνο και προσπάθεια.

Πώς εκδηλώνεται η ασθένεια;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι ο μύκητας των νυχιών επηρεάζει κάθε 5 κατοίκους του πλανήτη, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω από όλους που έχουν ήδη βιώσει προσωπικά αυτό το πρόβλημα.

Εξωτερικά, η ασθένεια εκδηλώνεται με σκουρόχρωμα της πλάκας των νυχιών, αλλαγή στη δομή της, το νύχι αρχίζει να ξεφλουδίζει και να καταρρέει. Ο κίνδυνος είναι ότι ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και να μολύνει τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά ανθρώπινα όργανα.

Προσοχή: Η ονυχομυκητίαση στα αρχικά στάδια μπορεί να διαγνωστεί μόνο από ειδικό, η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία!

Πώς να αντιμετωπίσετε τον μύκητα της πλάκας νυχιών στο σπίτι;

Λουτρό χαμομηλιού κατά του μύκητα των νυχιών

Εάν δεν επικοινωνήσετε έγκαιρα με έναν ειδικό για να σας συνταγογραφήσει επαρκή θεραπεία, θα αρχίσει η σταδιακή υποβάθμιση του υπογλώσσιου χώρου και των βαθιών στρωμάτων του δέρματος.

Η παθολογία σε προχωρημένο στάδιο είναι επικίνδυνη λόγω της διέλευσης της μόλυνσης σε υγιείς ιστούς, του υψηλού κινδύνου ανάπτυξης σήψης και μυκητιασικών λοιμώξεων των εσωτερικών οργάνων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά, καθώς η ασθένειά τους εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα και η πιθανότητα επιπλοκών αυξάνεται αρκετές φορές.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης των νυχιών των ποδιών σε ενήλικα ή παιδί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν μυκητολόγο που ειδικεύεται σε τέτοιες παθολογίες. Σε περίπτωση απουσίας του από ιατρικό ίδρυμα, ένας δερματολόγος συνήθως ασχολείται με τέτοιες ασθένειες.

Σε συνδυασμό με φαρμακευτικά σκευάσματα, χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά λαϊκές μέθοδοι θεραπείας του μύκητα των νυχιών των ποδιών, βοηθούν στην εξάλειψη της απολέπισης, της αποκόλλησης του νυχιού στο αρχικό στάδιο της μόλυνσης, του κνησμού και του ερεθισμού του δέρματος.

Αντιμετώπιση ονυχομυκητίασης με ιώδιο!

Ένα αλκοολούχο διάλυμα ιωδίου είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να απαλλαγείτε από μύκητες στο σπίτι. Το ιώδιο χρησιμοποιείται επίσης για την αποκατάσταση κατεστραμμένων περιοχών των ποδιών και της περιοχής μεταξύ των δακτύλων, αλλά πριν επιλέξετε τη σωστή συνταγή, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διαθέσιμες προειδοποιήσεις κατά τη χρήση του προϊόντος:

 • Το ιώδιο μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, να οδηγήσει σε διάφορα δερματικά εξανθήματα και ακόμη και ασφυξία.
 • Οι διαδικασίες ιωδίου βάφουν το νύχι σε σκούρο χρώμα, ενώ ένα τέτοιο προστατευτικό κέλυφος βοηθά στην ενίσχυση της πλατίνας του νυχιού και στην ταχεία ανάκτησή του.
 • Η ακατάλληλη χρήση του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, δερματολογικές βλάβες στο δέρμα, προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα, τον θυρεοειδή αδένα κ. λπ.
 • Το φάρμακο συνταγογραφείται για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στα αρχικά στάδια.

Προσοχή: Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης με ιώδιο μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες πριν ο ασθενής αναρρώσει πλήρως.

Διάσημες συνταγές με ιώδιο

Λουτρό θεραπείας κατά του μύκητα των νυχιών
 1. Πάρτε ένα διάλυμα ιωδίου 5% και απλώστε μία σταγόνα στην προβληματική περιοχή δύο φορές την ημέρα. Για πρόληψη, μπορείτε να λιπάνετε υγιή νύχια με υγρό στην ελάχιστη δόση.
 2. Κάντε ένα λουτρό ιωδίου: βάλτε 20 σταγόνες ιωδίου σε μια λεκάνη με νερό, χαμηλώστε τα πόδια σας για 10 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το κατεστραμμένο νύχι (όσο το δυνατόν περισσότερο) και εφαρμόστε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου στο δέρμα, βάλτε έναν αντιβακτηριακό επίδεσμο στο προσβεβλημένο μέρος.
 3. Σπιτική αλοιφή για την αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών: Πάρτε 1 κουτ. Ιώδιο, ουσία ξιδιού, χυμός σκόρδου και διάλυμα νιτροφουνγκίνης. Πρέπει να απλώνετε το μείγμα κάθε μέρα πριν τον ύπνο και να βάζετε έναν επίδεσμο γάζας στο νύχι.

Μια εβδομάδα μετά τη χρήση τέτοιων διαδικασιών, ο κνησμός γίνεται αισθητός στις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία, γεγονός που δείχνει ότι η ασθένεια σταδιακά εξαφανίζεται. Το κύριο πράγμα είναι ότι με υπερβολική δόση ιωδίου ή ακατάλληλη χρήση του, δεν πρέπει να υπάρχει έντονη αίσθηση καψίματος.

Εξάλειψη της ονυχομυκητίασης των νυχιών των ποδιών με κομπούχα

Πρώτα πρέπει να βάλετε την κομπούχα σε διάλυμα νερού και σε μια εβδομάδα η θεραπευτική σύνθεση θα είναι έτοιμη. Είναι σε θέση να σταματήσει την ανάπτυξη παθογόνων, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή τους και να εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές.

Η Kombucha μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

 • τρίψτε το χυλό από τον μύκητα στην κατεστραμμένη περιοχή, αυτό πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, πριν πραγματοποιήσετε μια συνεδρία ευεξίας, πλύνετε και στεγνώστε καλά τα πόδια.
 • Για να φτιάξετε μια κομπρέσα, πρέπει να μουλιάσετε την κομπούχα σε καθαρό νερό για μια μέρα, στη συνέχεια να κόψετε ένα κομμάτι και να το εφαρμόσετε στα νύχια που έχουν προσβληθεί, να το στερεώσετε από πάνω με έναν υφασμάτινο επίδεσμο και να φορέσετε 2-3 κάλτσες.

Μετά την εφαρμογή της κομπρέσας κάθε πρωί, πρέπει να αφαιρέσετε τις χαλαρές περιοχές του νυχιού και να τις περιποιηθείτε με λαμπερό πράσινο. Στην αρχή, η διαδικασία μπορεί να συνοδεύεται από έντονο πόνο στην προβληματική περιοχή.

Αντιμετώπιση μυκήτων με ξύδι

Πλύσιμο ποδιών για μύκητες νυχιών

Το ξύδι βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των λαϊκών συνταγών για προχωρημένους μύκητες νυχιών, αφού σε όξινο περιβάλλον ο μύκητας πεθαίνει στο 90% των περιπτώσεων, αυτό είναι μια εξαιρετική πρόληψη για υγιή νύχια.

Μια απλή εκδοχή της θεραπείας με ξύδι: πάρτε το προϊόν σε συγκέντρωση 9% - βρέξτε τα νύχια με τη σύνθεση, φορέστε ζεστές κάλτσες και αφήστε τη σύνθεση όλη τη νύχτα. Εάν αισθάνεστε έντονο κάψιμο, ο επίδεσμος πρέπει να αφαιρεθεί για να αποφύγετε εγκαύματα.

Το ξύδι είναι το καλύτερο για την παρασκευή λουτρών και λοσιόν. Συστατικά για τον ατμό των ποδιών: πάρτε 250 ml από το προϊόν, βάλτε το σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, χαμηλώστε τα πόδια για 15 λεπτά και στη συνέχεια, χωρίς να ξεπλύνετε, εφαρμόστε μια αντιμυκητιακή αλοιφή ή κρέμα φαρμακείου.

Για να φτιάξετε λοσιόν, πρέπει να ετοιμάσετε 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. απόσταγμα ξυδιού, 3 πρωτεΐνες κοτόπουλου, 2 κ. σ. μεγάλο. Βότκα, βρέξτε μια μπατονέτα με διάλυμα και εφαρμόστε στην κατεστραμμένη πλάκα νυχιών για 15 λεπτά. Κάντε τη διαδικασία κάθε μέρα!

Κρεμμύδια και σκόρδο κατά των μυκήτων

Πώς να αντιμετωπίσετε τις λαϊκές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών; Μπορείτε να πάρετε φρέσκο σκόρδο και κρεμμύδια στο σπίτι, να στύψετε το χυμό και να θεραπεύσετε το πονεμένο σημείο με αυτή τη σύνθεση.

Ή ανακατέψτε χυμό σκόρδου με οινόπνευμα 90 βαθμών, προσθέστε τρία μέρη νερού και ξεπλύνετε το κατεστραμμένο νύχι, ξεπλύνετε με καθαρό νερό, εφαρμόστε αντιβακτηριδιακό φαρμακείο και τυλίξτε τα πόδια σας με ένα ζεστό για 20 λεπτά πετσέτα χεριών.

Φτιάξτε μια λοσιόν από τον προκύπτον πολτό από κρεμμύδια και σκόρδο και αφήστε κάτω από έναν επίδεσμο για 2-3 ώρες. Εάν δεν νιώθετε έντονο κάψιμο, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέχρι το πρωί. Τέτοιες κομπρέσες θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η ασθένεια από μέσα.

Αιθέρια έλαια κατά του μύκητα των νυχιών

Τα αιθέρια έλαια έχουν αποδειχθεί στην πράξη, βοηθούν στην εξάλειψη των επιβλαβών μυκήτων και προάγουν την ανανέωση της πλάκας των νυχιών. Οι αντενδείξεις περιλαμβάνουν ατομική δυσανεξία στο προϊόν και εγκυμοσύνη.

λάδι δέντρου τσαγιού

Το μπάνιο είναι αποτελεσματικό - αραιώστε 20 σταγόνες λάδι και μια κουταλιά αφρόλουτρο σε ένα λίτρο ζεστό νερό, χαμηλώστε τα πόδια σας για 10 λεπτά, στη συνέχεια στεγνώστε με μια ζεστή πετσέτα και εφαρμόστε αντιμυκητιακή κρέμα στην κατεστραμμένη περιοχή.

έλαιο εσπεριδοειδών

Τρίψτε λάδι στην πληγείσα πλάκα νυχιών με μια μπατονέτα, αφήστε για μερικές ώρες, πριν πλύνετε τα πόδια με απορρυπαντικό για να αφαιρέσετε την υπολειμματική βρωμιά και να εξαλείψετε τη μόλυνση. Μια τέτοια σύνθεση ενισχύει καλά το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα στους μύκητες σε κυτταρικό επίπεδο. Εξαιρετική πρόληψη της μυκητίασης της πλάκας των νυχιών.

Θεραπεία μανιταριών με πρόπολη

Το αλκοολούχο βάμμα πρόπολης 20% εξαλείφει αποτελεσματικά τον μύκητα, πρέπει να κάνετε λοσιόν τακτικά κάθε μέρα και μετά από 5-7 ημέρες το άρρωστο νύχι θα ξεκολλήσει και ένα νέο θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Η θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί για μερικές ακόμη εβδομάδες για προστασία από την επαναμόλυνση.

Θειικός χαλκός από μανιτάρια

Οι παραδοσιακοί θεραπευτές συμβουλεύουν τη χρήση αυτού του φαρμάκου σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα. Αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του μπάνιου:

 • Ετοιμάστε ένα διάλυμα θειικού χαλκού, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη ανά λίτρο νερού και πριν τη χρήση, αραιώστε το στο μισό με ζεστό νερό.
 • ρίξτε το διάλυμα στο μπάνιο, χαμηλώστε τα πόδια σας για 15 λεπτά.
 • Στη συνέχεια στεγνώστε με μια πετσέτα και περιποιηθείτε τα πόδια με το συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι πίσσας για να απαλλαγείτε από τους μύκητες των νυχιών;

Αυτό το προϊόν περιέχει έως και 10% φυσική πίσσα σημύδας, το σαπούνι πρέπει να θρυμματιστεί, να διαλυθεί σε νερό και ατμόλουτρα για τα πόδια, και το προϊόν μπορεί επίσης να τρίβεται γενναιόδωρα στην πλάκα νυχιών του προσβεβλημένου νυχιού για την αποτελεσματική εξάλειψη του μύκητα.

Συνιστάται η χρήση αλοιφών με βάση την πίσσα σημύδας. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε 2 μέρη σκόνης θείου, 10 μέρη λίπους και 3 μέρη πίσσας, θερμαίνετε το μείγμα σε ατμόλουτρο, εφαρμόστε την αλοιφή στην πληγείσα περιοχή και στερεώστε ένα γύψο πάνω του.

Είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ομιλητή (50 ml πίσσας, ίδια ποσότητα φαρμακευτικής γλυκερίνης και 80 ml αλκοόλ). Λιπάνετε το πονεμένο σημείο πολλές φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθεί πλήρως η πλάκα του νυχιού.

Αλάτι για την εξάλειψη της ονυχομυκητίασης

Το αλάτι είναι ένα βοηθητικό μέσο για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών, αντιμετωπίζει καλά διάφορους ρύπους, πλένει τη μόλυνση από τις πληγές, εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές και είναι εξαιρετικό απολυμαντικό.

 1. Διαλύστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και σόδα σε ζεστό νερό, κάντε ένα ποδόλουτρο, 10 λεπτά είναι αρκετά, μετά ξεπλύνετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και εφαρμόστε ένα προϊόν φαρμακείου.
 2. Ανακατέψτε το επιτραπέζιο αλάτι με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας, εφαρμόστε τον πολτό που προκύπτει στην πλάκα των νυχιών, αφήστε για 2-3 ώρες και ξεπλύνετε με νερό.
 3. Μπορείτε επίσης να αχνίσετε τα πόδια σας με θαλασσινό αλάτι και αιθέρια έλαια, μια κουταλιά από το κύριο συστατικό και 10 σταγόνες λάδι αβοκάντο ανά λίτρο νερού.

Μείγματα για χορήγηση από το στόμα

Φυτικά φάρμακα για τους μύκητες των νυχιών

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσετε τον μύκητα της πλάκας των νυχιών τόσο από έξω όσο και από μέσα, τα αφεψήματα από βότανα είναι ιδιαίτερα καλά γι 'αυτό, εδώ είναι μια συνταγή για έναν αποτελεσματικό σεξουαλικό ενισχυτή:

 • σε ίσα μέρη πρέπει να αναμίξετε φλοιό βελανιδιάς, καλέντουλα, αλογοουρά αγρού, φύλλα βατόμουρου, φαρμακευτική λουίζα.
 • Ρίξτε το μείγμα με ένα ποτήρι βραστό νερό και μουλιάστε σε ένα λουτρό νερού για 15 λεπτά.
 • Πάρτε το φάρμακο σε μια κουταλιά της σούπας 4 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.

Η σύνθεση που προκύπτει είναι επίσης κατάλληλη για λοσιόν, μπορείτε να ξεπλένετε τα πόδια σας με αυτήν κάθε βράδυ και να τη χρησιμοποιείτε ως προφυλακτικό.

Προσοχή: πριν από τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών στο σπίτι με λαϊκές θεραπείες, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την παρουσία αλλεργικής αντίδρασης κάθε συστατικού ξεχωριστά, εφαρμόστε το συστατικό του φαρμάκου στην άκρη του αγκώνα και χωρίς ερυθρότητα και ερεθισμό, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, για να θεραπεύσει το νύχι.

Τι δεν πρέπει να ξεχαστεί;

Ο μύκητας των νυχιών μπορεί να μεταλλάσσεται και να αλλάζει συνεχώς, αναπτύσσοντας αντίσταση σε πολλά φάρμακα. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η ονυχομυκητίαση μέχρι τέλους για να αποφευχθεί η επαναμόλυνση. Την επόμενη φορά, επιλέξτε άλλα φάρμακα με διαφορετικό μηχανισμό δράσης.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε παράγοντες όπως η υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, που συχνά προκαλούν την ανάπτυξη της νόσου. Πρέπει να φοράτε άνετα, υψηλής ποιότητας παπούτσια και να λαμβάνετε τακτικά προληπτικά μέτρα, να πλένετε τα πόδια σας με τις παραπάνω συνθέσεις και να χρησιμοποιείτε θεραπευτικές κομπρέσες.

Συμπέρασμα και συστάσεις!

Τώρα ξέρετε τις πιο αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για τους μύκητες των νυχιών! Δεν πρέπει να περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα, η διαδικασία επούλωσης των νυχιών μπορεί να είναι μακρά, απαιτεί υπομονή και επιμονή από εσάς. Μην ξεκινήσετε την ασθένεια, τηρήστε προσεκτικά την υγιεινή και παραμείνετε υγιείς!