Αντιμετωπίζουμε τον μύκητα σωστά

Φροντίδα ποδιών κατά του μύκητα

Μια μόλυνση ζύμης δεν είναι μόνο μια δυσάρεστη, αλλά και μια επικίνδυνη ασθένεια. Ξεκινά με θαμπά, εύθραυστα νύχια και ελαφριά φαγούρα στο δέρμα μεταξύ των δακτύλων - συμπτώματα που πολλοί δεν δίνουν προσοχή. Ωστόσο, χωρίς σωστή θεραπεία, η ασθένεια εξελίσσεται και μπορεί να οδηγήσει σε έλκη και ρωγμές στα πόδια, καθώς και σε θρυμματισμό και παραμόρφωση των νυχιών. Και μετά από τόσο καιρό, ο ασθενής μολύνει άλλους με μυκητιασική λοίμωξη!

Για να μην οδηγήσετε σε επιπλοκές της νόσου και να προστατέψετε τους αγαπημένους σας από αυτόν τον κίνδυνο, θα πρέπει να ενεργείτε με τα πρώτα σημάδια μιας μυκητιασικής λοίμωξης: ζητήστε ειδική βοήθεια και ξεκινήστε τη θεραπεία.

Από μόνη της, αυτή η ασθένεια δεν εξαφανίζεται, πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά και να τηρείται αυστηρά στη συνιστώμενη πορεία θεραπείας.

Ο καθένας - ο δικός του: επιλέγοντας ένα θεραπευτικό σχήμα

Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά σχήματα για μυκητιασικές λοιμώξεις: συστηματική, σύνθετη, εξωτερική θεραπεία.

  • Το σύστημα συστηματικής θεραπείας περιλαμβάνει τη λήψη ορισμένων φαρμάκων με τη μορφή δισκίων ή καψουλών, πολλά από τα οποία, δυστυχώς, μπορεί να έχουν παρενέργειες που έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα.
  • Η σύνθετη θεραπεία αποτελείται από μια θεραπεία, τόσο με χάπια όσο και με εξωτερικούς παράγοντες.
  • Εξωτερική θεραπεία. Σε σύγκριση με τη συστηματική θεραπεία, η θεραπεία μόνο με εξωτερικούς παράγοντες έχει λιγότερες παρενέργειες. Αυτό το σχήμα συνιστάται σε περιπτώσεις όπου επηρεάζονται όχι περισσότερο από το 1/3 των πλακών νυχιών και όχι περισσότερο από 2 δάχτυλα ή δάχτυλα. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε εγκαίρως τις μολύνσεις ζύμης!

Χρώματα, κρέμες, λύση: ποιο είναι καλύτερο;

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα εξωτερικά παρασκευάσματα αντιπροσωπεύονταν κυρίως από βερνίκια και κρέμες.

Τα βερνίκια λειτουργούν μόνο στα νύχια και χάνουν την εστίαση καθώς διεισδύουν βαθύτερα.

Οι κρέμες (η πιο κοινή μορφή φαρμάκου) είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μυκητιασικών δερματικών παθήσεων, για την ενυδάτωση και την απαλότητα του δέρματος.

Ένα ιδιαίτερο μέρος μεταξύ των αντιμυκητιασικών παραγόντων καταλαμβάνεται από ένα διάλυμα του οποίου το δραστικό συστατικό είναι η ναφτιφίνη. Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του, μπορεί να διεισδύσει βαθιά στην πλάκα νυχιών.

Διαβάστε τις οδηγίες: Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό;

Μια ειδική ιδιότητα του διαλύματος με ναφτιφίνη είναι ότι, εκτός από την αντιμυκητιακή δράση, μπορεί επίσης να έχει αντιβακτηριακή δράση σε μικροοργανισμούς που συχνά συνδυάζονται με μυκητιασικές λοιμώξεις. Λόγω του σχήματος του, το διάλυμα διεισδύει βαθιά στο νύχι ** και κατανέμεται ομοιόμορφα σε αυτό. Αυτό θα βοηθήσει στην καταστροφή του μύκητα, στην ανακούφιση της φλεγμονής και στην απαλλαγή από τον κνησμό.

Ωστόσο, για να επιτύχετε ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα, πρέπει να αντιμετωπίζετε σωστά. Για παράδειγμα, εδώ είναι η συνιστώμενη θεραπευτική αγωγή με μια λύση. Το διάλυμα εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο νύχι δύο φορές την ημέρα. Πριν από κάθε χρήση του φαρμάκου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το προσβεβλημένο μέρος του νυχιού με ψαλίδι ή ένα αρχείο νυχιών. Λάβετε υπόψη ότι η μέση διάρκεια θεραπείας για μύκητα των νυχιών είναι περίπου 6 μήνες έως ότου δείτε ένα υγιές νύχι και καθαρό δέρμα γύρω από αυτό. Στη συνέχεια, η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί για δύο εβδομάδες για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση της νόσου.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση: το πρωί - λύση, το βράδυ - κρέμα

Με μυκητιασική λοίμωξη των ποδιών, οι πλάκες των νυχιών επηρεάζονται επίσης στο 40-50% των περιπτώσεων. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή της θεραπείας, είναι ιδανικό να συνδυάσετε ένα διάλυμα κατά του μύκητα των νυχιών το πρωί και μια κρέμα κατά των μυκητιασικών λοιμώξεων των ποδιών το βράδυ.

Το διάλυμα διεισδύει βαθιά στο νύχι και απορροφάται γρήγορα. Η κρέμα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και τη φροντίδα του πόνου στο δέρμα.

Σωστή φροντίδα: χρήσιμες συμβουλές

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα πόδια σας ενώ λαμβάνετε θεραπεία για μόλυνση ζύμης. Κατ 'αρχάς, χρησιμοποιείτε τακτικά νυχοκόπτες ή αρχεία νυχιών για να αφαιρέσετε τα προσβεβλημένα μέρη των νυχιών σας, έτσι ώστε το φάρμακο να μπορεί να διεισδύσει στο νύχι και να καταπολεμήσει τη μόλυνση. Δεύτερον, δημιουργήστε ένα σαπούνι και ένα λουτρό σόδας μία φορά την εβδομάδα: διαλύστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 20 g σαπούνι πλυντηρίου σε ένα λίτρο ζεστού νερού (38-40 βαθμούς).

Χαμηλώστε τα πόδια σας στη λεκάνη για 30-40 λεπτά και μετά σκουπίστε απαλά τα πόδια σας και εφαρμόστε το φάρμακο

Ασφάλεια πρώτα: μην ξεχνάτε την υγιεινή

Απολυμάνετε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τον μύκητα για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην προστασία των αγαπημένων προσώπων από τον μύκητα και θα αποτρέψει την εκ νέου μόλυνση.

Φροντίστε να χειρίζεστε αποθέματα δαπέδου, τοίχου, ντους ή μπάνιου, καθώς και προσωπικά αντικείμενα όπως παπούτσια, είδη περιποίησης δέρματος και νυχιών. Χρησιμοποιείτε μόνο μεμονωμένες παντόφλες και πετσέτες κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μην ξεχνάτε: οι κάλτσες, οι κάλτσες και τα καλσόν πρέπει να πλένονται καθημερινά.

Με σωστή και έγκαιρη θεραπεία, είναι πολύ πιθανό να απαλλαγείτε από τον μύκητα. Γι 'αυτό, κάντε υπομονή, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και μην διακόψετε την πορεία!